Vrijwilligers

Vrijwilligers

Wij hebben jou nodig om te helpen Gestrand wederom tot een succes te maken, want zonder vrijwilligers kan Gestrand niet bestaan!

Mensen die zich voor de volle 100% inzetten om er ook dit jaar weer een onvergetelijke beleving van te maken.

Wij zoeken enthousiaste mensen die willen helpen met op- en afbouw, bar, catering en allerlei hand- en spandiensten. Samen zullen we keihard werken om van Gestrand een geweldige ervaring te maken, niet alleen voor de bezoekers maar ook voor ons.

En? Hebben we je overtuigd dat je echt ons team moet komen versterken? Meld je dan aan door het sturen van een mailtje naar
vrijwilligers@gestrand.org

Meer informatie over het vrijwilligen vind je hier onder:

Wat vragen we van jou?

 • Je bent minimaal 16 jaar oud;

 • Je bent op de festivaldag beschikbaar en/of op de op-en afbouwdagen;

 • Je bent enthousiast, vrolijk, vriendelijk, betrouwbaar, verantwoordelijk en flexibel;

 • Je bent betrokken en je komt de gemaakte afspraken na.

Wat geven we aan jou?

 • Een enorm te gekke werkervaring en heel veel waardering voor je bijdrage aan het festival;

 • Als je minimaal 2 dagen helpt met het op- en/of afbouwen of de promotie van het festival hoef je op de festival dag zelf geen vrijwilliger te zijn, maar het mag natuurlijk wel;

 • Een waardevolle uitbreiding van je netwerk in de culturele sector;

 • Tijdens het festival word je voorzien van eten en drinken;

 • Toegang tot de backstage om bij te komen en samen met collega’s en artiesten te ontspannen;

Je kunt kiezen tussen verschillende vrijwilligersfuncties:

Op- en afbouw
Geen Gestrand zonder tenten, podia, aankleding en ga zo maar door. Vanaf 5 juli ben je van harte welkom om mee te helpen met opbouwen. Ben jij een sterke man of vrouw, weet je van aanpakken en vind je het een uitdaging om een leeg strand om te bouwen tot een geweldig festival terrein?  Ben jij minimaal 16 jaar oud en beschik je over een gezonde dosis bouwvakkershumor? Dan ben je van harte welkom!

Vergeet de afbouw niet! Wij hebben enthousiastelingen nodig die ons helpen om het prachtige festivalterrein weer om te toveren in de oorspronkelijke staat! (zodat we volgend jaar weer zo’n fantastisch feest mogen organiseren!)

Mogelijke werkdagen opbouw

 • 11/07 t/m 15/07 (ochtenden, middagen en avonden)

Mogelijke werkdagen afbouw

 • 16/07 t/m 20/07 (ochtend en middag)

Decoratie
Jij bent creatief, je hebt ideeën om het strand Gestrand-klaar te maken en kunt deze ook uitvoeren en uitdragen.

Crew catering
Ben jij sociaal, zorg je graag voor mensen en heb je affiniteit met eten? Dan is de Crew Catering echt iets voor jou!

Horeca
Ben jij sociaal, 18 jaar of ouder, heb je ervaring in de horeca en hou je ervan om te werken met mensen? Dan is het horecateam iets voor jou!

Informatie, merchandise & muntverkoop
Als medewerker van de informatiebus ben jij een van de eerste gezichten die de bezoeker ziet. Ben jij sociaal, verantwoordelijk, kan je met geld, tickets en muntverkoop omgaan, en kan jij ervoor zorgen dat de bezoeker zich meteen al welkom voelt? Meld je dan nu aan!

Promotie
Ben jij enthousiast, sociaal, flexibel, gemotiveerd, en durf je op iedereen af te stappen? Kom dan ons promotieteam versterken!

Vliegende brigade
Ben jij flexibel, overal inzetbaar en vindt je het niet erg om soms te moeten wachten op een opdracht? Dan is de vliegende brigade helemaal jouw ding!

Stage hands/artiestenbegeleiders
Bij het wisselen van de bands help je met de op-en afbouw van de podia. Tevens help je de Stagemanager bij ad-hoc klusjes om ervoor te zorgen dat de artiesten zich kunnen concentreren op hun optreden.

Parkeerbeheer
Als parkeerbegeleider zorg je ervoor dat de artiesten voldoende ruimte hebben om hun spullen uit te laden en creëer je voor alle vrijwilligers én artiesten voldoende ruimte om te parkeren.

Begeleider kinderactiviteiten
Jij bent goed met kinderen en vindt het leuk om kinderen te begeleiden tijdens het knutselen en eventuele andere activiteiten.

Backstage gastheer/gastvrouw
In de backstage area ben jij verantwoordelijk voor de ontvangst van vrijwilligers en artiesten en zorg je ervoor dat iedereen zijn ontvangstpakketje krijgt.