Heb je vragen?

Het is net Google, allemaal antwoorden!

Gestrand, wat is dat eigenlijk?
Stel je eens voor, je staat op het strand met de zon op je gezicht en met al je vrienden en familie om je heen. Samen eet je, drink en dans je de hele dag. Jullie genieten van muziek, kunst en theater. Dat is hoe Gestrand is! Oh en die goeie schoenen? Die kun je thuis laten, de kans is groot dat je zonder eindigd. Met je blote voeten in het zand. Op 20 en 21 juli 2019 kun je een heel weekend genieten op Gestrand.

Kaartjes, waar haal ik die?
Gestrand zou Gestrand niet zijn, als we de tickets geen gekke bijpassende naam zouden geven. Vanaf nu worden de tickets, vaarbewijzen genoemd. Die kun je hier vinden. Vaarbewijzen heb je in alle soorten en maten, voor jong en oud. Let op, haal ze dan wel via onze website of socials maar niet via derden.Het enige betrouwbare platform wat niet bij Gestrand is aangesloten is natuurlijk Ticketswap.

Wat nou als ik één dag wil festivallen?
Dan houden we je zeker niet tegen! Al is de kans héél groot dat je van al het leuks iets gaat missen, dus we raden een weekend vaarbewijs aan. Je kan er zeker voor kiezen om een dag te komen.

Hoe kom ik op Gestrand?
Gestrand vindt plaats op het strand van Almere (Almeerderstrand), dit is bij de Marina Muiderzand en Duin. Reis je binnen Almere? Dan is het met de fiets natuurlijk prima te doen! Kom je van buiten onze prachtige stad? Dan zijn er de bus en trein. Het meest dichtstbijzijnde treinstation is Almere Poort. De meest dichtstbijzijnde bushalte is “Europakwartier West”. Vanaf daar is het 10 minuten lopen naar de ingang van het festivalterrein.

Wanneer begint het allemaal? En wanneer houdt het weer op?
De poort gaat iedere dag om 13.00 uur open! Op zaterdag eindigt het programma om 00.00 uur, dan wordt je uit het zand gepulkt en mag je thuis uitbrakken om zondag verder te kunnen feesten. Op zondag stopt de muziek om 23.00 uur. Daarna is het nog niet helemaal afgelopen met de pret. Op maandagochtend 22 juli, schud je het laatste beetje zand tussen je bilnaad vandaan en gooi je je vieze kleren in de was. Dinsdagochtend 23 juli, zit je met een grote glimlach en een kopje koffie achter je bureau op werk. En droom je alvast over de volgende editie.

Moet ik mijn ID meenemen?
Zeker! Sowieso is het handig om altijd te kunnen laten zien wie je bent, maar dat terzijde. Als het gaat om het nuttigen van alcohol checken we natuurlijk je leeftijd bij de deur. Wanneer je 18 jaar of ouder bent, krijg je een bandje van ons! Dan kun je lekkere koude drankjes halen bij de bar en ze opdrinken!

Hoe zit dat met eigen drinken?
Gestrand is ontstaan vanuit een ongedwongen gedachtengoed waarbij je zelf naar het strand komt met een tas eten en drinken. En ja, dat mag dit jaar ook weer dankzij onze vrienden van de Gemeente! Er zit wel een limiet op. Ben je 18 jaar of ouder? Dan mag je ook alcohol mee naar binnen nemen ay! Tijdens het festival kun je genieten van één sixpack van je lievelings bier uit blik (0,33l), een plastic fles wijn (0,7l) en 1,5l frisdrank.

En wat nou als m’n maag begint te knorren?
Er is een BBQ area aanwezig waar je jouw eigen BBQ kan neerzetten en je (vega) worstjes of andere lekkernijen kunt grillen. Mocht je deze moeite willen besparen, dan kan je helemaal losgaan op onze food court (genaamd: Kombuis), waar de lekkerste warme hapjes en de ijskoude pilsjes verkocht worden.

Kun je je kids meenemen naar Gestrand?
Al het kleine grut onder de 16 jaar bevindt zich met en onder begeleiding van een ouder of iemand die voor hen zorgt op het festival. Wanneer je onder de 4 jaar bent kun je dit waarschijnlijk niet lezen, maar je hoeft geen ticket te hebben.

Ik heb de liefde van m’n leven ontmoet, mogen wij de liefde bedrijven in de bosjes?
Ja dat mag, buiten het terrein. Alleen adviseren we dit niet Het zand schuurt en het gaat heel erg druk worden, dus wees gewaarschuwd.

Hoe kan ik betalen op Gestrand?
Tijdens Gestrand kun je betalen met échte dukaten! Die haal je bij de kassa’s of ook wel de schatkisten. Zorg er wel voor dat je je pinpas of cash bij je hebt, want daarmee betaal je aan de schatkistenkassa.

Mag mijn hond mee?
Je beste vriend mag overdag uiteraard mee naar binnen! Mits je je aan een paar regels houdt. Je viervoeter blijft aan de lijn (en dan niet zo’n dieet, maar een hondenlijn). Wanneer hij of zij een behoefte ergens op het terrein heeft gedaan, zorg dan dat deze netjes worden opgeruimd. Dus neem die mooie hondenpoepzakjes vooral mee! ‘S avonds is dit een ander verhaal, dan is het niet toegestaan om je viervoeter mee te nemen op het terrein.

Staat je vraag er niet bij? Mail naar info@Gestrand.org met als onderwerp 'Aye aye Kapitein!'.